EL IOGA I EL SAMKHYA. Una manera d'entendre la vida. CURSET ON LINE

Inici divendres 1 d'octubre 2021

Quan estudiem els Yoga-Sutra ens adonem que a vegades parla de conceptes que no explica detalladament. Fa la impressió que els dóna o els considera com ja coneguts. A vegades son conceptes que estan profundament arrelats en l'hinduisme i d'altres vegades en podem trobar una explicació en el Samkhya.

En aquest breu curset revisarem alguns d'aquests conceptes dels Yoga-Sutra a la llum del Samkhya i tractarem d'acostar el seu significat al món d'avui.

Entre d'altres, veurem els conceptes de purusa -l'observador- i prakriti -la matèria- des del punt de vista de la seva unió i també de la seva separació; la noció de guna o constituents de la matèria; la idea i significat de kaivalya -l'alliberament-...

Però, bàsicament, tractarem de descobrir com es manifesten en la nostra vida i ens inspiren a cada u de nosaltres per viure'ls i/o treballar-los avui en dia.

DATES I HORARIS: sempre en divendres de 17,30h a 19h. ON LINE PER ZOOM. En català.

1 i 22 d'octubre

5 i 26 de novembre

10 desembre

PREU: 95 €. Es pot abonar en dos o tres cops.

IMPARTEIX: Montserrat Serra i Fort, llicenciada en Filosofia i Lletres, i diplomada en Ciències de la Religió. Va començar l'estudi i la pràctica de ioga el  1977 amb J. Chalamanch i va continuar la seva formació amb Josep Barneda, Claude Maréchal i T.K.V. Desikachar. Ha estat formdora de professors de ioga de l'AEPY i també professora i formadora reconeguda pel KHYF (Krishnamacharya Healig and Yoga Fundation).

És autora del lllibre Yoga - Sutra de Patañjali. Comentaris de Montserrat Serra i Fort. (editat en català i en castellà).

INFORMACIÓ i RESERVES: info@escuelayogainfinito.com, o per WhatsApp al 63612 23 83.